| Sárgabarack-hab receptSütemények, édességek Hozzávalók: * 4 tojásfehérje * 35 dkg sárgabarack * 25 dkg kristálycukor / lehet folyékony édesítő is/ A tálaláshoz : * 15 dkg sárgabarack Elkészítés: 1. A sárgabarackot meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk ceruzavastagságú szeletekre. 2. A tálaláshoz félretett barackot csak közvetlen előtte hámozzuk és daraboljuk, nehogy megbarnuljon. 3. A tojásfehérjét gépi habverővel kissé felverjük, majd beleöntjük a cukrot és kb 15 percig verjük. 4. Ezt követően hozzáadjuk a sárgabarackot, amivel tovább verjük, amíg a cukor teljesen elolvad és egynemű kemény habot nem kapunk. Ez kb további 15 percet vesz igénybe. 5. Tálalásig a hűtőben tartjuk. Közvetlen tálalás előtt célszerű egy kicsit újból felverni, de ez már csak 3-4 perces művelet. 6. A tetejét a félretett barackból aprított gyümölcsdarabokkal díszítjük, de barackdarabokat lazán belekeverhetjük a kész habba is. Tanácsok: Kép a naplómban, 7.bejegyzés :) A receptet beküldte: ,,Csillagom" Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |