| Sárgabaracklikőr receptItalok, koktélok Hozzávalók: 25 szem érett sárgabarack 5 dl szesz 50 dkg porcukor 2 evőkanálnyi porcukor Elkészítés: A barackot megmossuk ,magozzuk,apróra vágjuk.8-10 barackmagot feltörünk a belét meghámozzuk kicsit összezúzzuk és a gyümölcsökhöz adjuk.A gyümölcsöt porcukorral rétegezve egy dunsztos üvegbe tesszük ráöntjük a szeszt,celofánnal lekötve 3 hétig meleg helyen érleljük.Amikor a gyümölcs leülepedett az üveg aljára leszűrjük.A kristálycukrot világosbarnára pirítjuk,felöntjük 3 evőkanálnyi vízzel,és melegítve feloldjuk a karamellt.Ha kihült a likőrhöz adjuk.Összerázzuk és palackozzuk.A karamell az ízét nem befolyásolja,csak színezi a likőrt. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |