| Sajtos vegyes zöldség receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg fagyasztott vagy friss vegyes zöldség 5 dkg vaj 3 evőkanál liszt 4 dl tej só ételízesítő reszelt szerecsendió 10 dkg reszelt füstölt sajt Elkészítés: Lobogó sós ételízesítős vízbe beledobjuk a megtisztított, előkészített zöldséget, és 5 percig forraljuk. Utána szűrőkanálba öntjük. Egy 25x18 cm-es tepsit kivajazunk, majd belemerjük a zöldségeket. A vajból, lisztből és a tejből besamelmártást készítünk: a vajat felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, néhány percig pirítjuk, majd hozzáöntjük a tejet, a fűszereket, és besűrítjük. Az elkészült mártást ráöntjük a kelbimbóra, ráreszeljük a sajtot. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütjük, míg a sajt a tetején szépen megpirul. Tanácsok: Bármilyen, tetszés szerinti zöldséggel jó. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |