Tutireceptek.hu fejléc

Csodasajtos. recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dkg sütőmargarin
25 dkg liszt
35 dkg reszelt sajt (vegyesen ementáli, füstölt és trappista sajt)
3 tojás sárga
1 teáskanál só
1 mokkáskanál pirospaprika
mokkáskanálnyi törött fekete bors
tej

Elkészítés:
A margarint, a lisztet és 20 dkg reszelt sajtot összemorzsolunk, majd a tojás sárgát, a sót, a pirospaprikát, a törött borsot beledolgozva addig gyúrjuk, amíg tésztává összeáll. Nagy cipóba formálva egy éjjelen át hűtőszekrényben pihentetjük. Lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk, tetejét megkenjük tejjel, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Derelyemetszővel hosszú, vékony rudakat vágunk belőle, majd ezeket sütőlemezre tesszük, egymástól néhány milliméter távolságra. Előmelegített forró sütőben sárgásra sütjük. Ügyeljünk a sütésre, mert ha megbarnul, már nem jó! 10-12 perc alatt sül meg egy tepsinyi tészta

Tanácsok:
.Kiadós sajtos,
utazás, kirándulás, vendégvárás alkalmával sütöm.
Két hónapig is eláll a recept szerint (ezt sosem érte meg) tehát nagyon sokkal előbb is el tudod készíteni.

Elkészítési idő: 12 perc

A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tiroli kocka » Sajtos krumpligombóc » Mindentbele tészta » Tonhalas tészta
» Tonhalas-paradicsomos penne 2 » Mini kolbászos-sajtos pizza » Kukoricás tortilla » Rakott túrós csusza
» Hortobágyi csirkés palacsinta » Bangkoki metélt » Joghurtos tésztasaláta.. » Sült krumplistészta
» Cukkinis-gombás tészta » Krémsajtos tésztaöntet » Különleges Spagetti » Cukkinis-tejszínes gnocchi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.