| Csodasajtos. receptTésztafélék Hozzávalók: 25 dkg sütőmargarin 25 dkg liszt 35 dkg reszelt sajt (vegyesen ementáli, füstölt és trappista sajt) 3 tojás sárga 1 teáskanál só 1 mokkáskanál pirospaprika mokkáskanálnyi törött fekete bors tej Elkészítés: A margarint, a lisztet és 20 dkg reszelt sajtot összemorzsolunk, majd a tojás sárgát, a sót, a pirospaprikát, a törött borsot beledolgozva addig gyúrjuk, amíg tésztává összeáll. Nagy cipóba formálva egy éjjelen át hűtőszekrényben pihentetjük. Lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk, tetejét megkenjük tejjel, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Derelyemetszővel hosszú, vékony rudakat vágunk belőle, majd ezeket sütőlemezre tesszük, egymástól néhány milliméter távolságra. Előmelegített forró sütőben sárgásra sütjük. Ügyeljünk a sütésre, mert ha megbarnul, már nem jó! 10-12 perc alatt sül meg egy tepsinyi tészta Tanácsok: .Kiadós sajtos, utazás, kirándulás, vendégvárás alkalmával sütöm. Két hónapig is eláll a recept szerint (ezt sosem érte meg) tehát nagyon sokkal előbb is el tudod készíteni. Elkészítési idő: 12 perc A receptet beküldte: docens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |