Tutireceptek.hu fejléc

Tekert sajtos recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
0,5 kg finomliszt,
2,5 dkg élesztő,
0,5 evőkanál só,
0,5 evőkanál kristálycukor,
0,5 dl olaj,
1 egész tojás,
1 késhegynyi aszkorbinsav,
1 mokkáskanál sikér,
5 dkg főtt, összetört burgonya,
2,5 dl tej.

Töltelékbe:

2 dl tejföl,
kb. 20 dkg reszelt trappista sajt,
6 szelet vékony bacon szalonna felkockázva.

Elkészítés:
A hozzávalókat én a kenyérsütő gépembe rakom gyors programra, és ha leáll a gép a dagasztás után (nálam 30 perc), még hagyom benne, kb.30 percig kelni. Utána kiveszem a tésztát. Majd sodródeszkán kisodrom, 2 darabba vágom. Utána megkenem a tejföllel, sajttal és megszórom a bacon szalonna darabokkal. Feltekerem mindkét rudat, és trapéz formára felszelem.

Nekem 20 darab lett belőle. Pontosan belefért a kivajazott gáz tepsibe. Ekkor langyos vízzel lekentem. Majd 1 db tojást felvertem, adtam hozzá, 1 evőkanál tejet, és ezzel lekentem. A tetejére szezámmagot, lenmagot és reszelt sajtot szórtam.

Előmelegített sütőben 200 fokon 26 percig sütöttem.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rúd (anti-candida) » Rakott-sajtos tészta » Sajtos póréhagyma » Spárgás-sajtos frittata
» Sajtos pecsenye » Magos sajtos rúd » Legjobb sajtos rudam » Chilis-sajtos ropi
» Sajtos-ananászos csirke » Márványsajtos sörkorcsolya » Sajtos-sonkás burgonya » Sajtos-sós rudacska
» Sonkás-sajtos muffin » Sajtos-sonkás guba » Sajtos croasson » Sült sajtos gombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.