| Tekert sajtos receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 0,5 kg finomliszt, 2,5 dkg élesztő, 0,5 evőkanál só, 0,5 evőkanál kristálycukor, 0,5 dl olaj, 1 egész tojás, 1 késhegynyi aszkorbinsav, 1 mokkáskanál sikér, 5 dkg főtt, összetört burgonya, 2,5 dl tej. Töltelékbe: 2 dl tejföl, kb. 20 dkg reszelt trappista sajt, 6 szelet vékony bacon szalonna felkockázva. Elkészítés: A hozzávalókat én a kenyérsütő gépembe rakom gyors programra, és ha leáll a gép a dagasztás után (nálam 30 perc), még hagyom benne, kb.30 percig kelni. Utána kiveszem a tésztát. Majd sodródeszkán kisodrom, 2 darabba vágom. Utána megkenem a tejföllel, sajttal és megszórom a bacon szalonna darabokkal. Feltekerem mindkét rudat, és trapéz formára felszelem. Nekem 20 darab lett belőle. Pontosan belefért a kivajazott gáz tepsibe. Ekkor langyos vízzel lekentem. Majd 1 db tojást felvertem, adtam hozzá, 1 evőkanál tejet, és ezzel lekentem. A tetejére szezámmagot, lenmagot és reszelt sajtot szórtam. Előmelegített sütőben 200 fokon 26 percig sütöttem. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |