| Sajtos-tejszínes csirkecomb tepsiben sütve receptHúsételek Hozzávalók: 6 db csirkecomb só,liszt, pirospaprika, reszelt trappista sajt, tejszín (ha alsócombok,akkor 2 dl elég,ha nagyobbak a húsok,felsőcomb,akkor kicsit több). Elkészítés: A csirkecombokat besózzuk.A liszthez annyi pirospaprikát keverünk,hogy rózsaszínű legyen,(úgy mint ha halat sütnénk),majd abban is megforgatjuk a húsdarabokat.Aztán tepsibe rakjuk a húsokat,és a tejfölt alá,ill.ráöntjük a húsra.Ha kisebbek a húsok,vagy csirke alsócommból készítjük,akkor kb.30 percig,ha nagyobbak,akkor 40-50 percig kell sütni,úgy,hogy alufóliával letakarjuk a tepsi tetejét.Majd ha eltelt a sütési idő,levesszük róla az alufóliát,és a nagyobbra reszelt trappista sajttal megszórjuk (ízlés szerint),majd kb.5-10 percre vissza tesszük a sütőbe,hogy a sajt jól ráolvadjon.(Aki nem szereti a csirke bőrét,akár le is húzhatja róla.) Köretként bármilyen módon készített rizst,vagy krumplipürét is adhatunk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: PIROS35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |