| Sajtos-tallér receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 25 dkg margarin 60 dkg liszt 1 kávéskanál szódabikarbóna 1 kis tejföl 1 tojás 20 dkg reszelt sajt só őrölt kömény Elkészítés: A margarint hozzáadom a liszthez, rászórom a szódabikarbónát, a sót és az őrölt köményt ízlés szerint, ráütök egy tojást, hozzáadom a kis doboz tejfölt, majd végül a lereszelt sajtot is. Az egész keveréket elkeverem, s addig gyúrom, míg összefüggő szép tésztát nem kapok. Ha még túl száraz lenne, akkor kis tejföl adható még hozzá, de általában kell egy kis idő, míg a kezünk melegétől a margarin megpuhul és a tészta jó lesz. Előveszem a gofrisütőt és előmelegítem. Végül mandarin nagyságú tésztadarabokat teszek a sütőbe, és sárgásbarnára sütöm. Vigyázva, ne süljön túl. A sütőt jól összenyomom, hogy rendesen átsüljön. Megfelelően tárolva a sajtos napokig eláll. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |