| Sajtos ropi receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: - 1/2 kg liszt, - 20 dkg reszelt trappista sajt, - 1/2 margarin, - 1 tojás, - 1 kicsi tejföl, - 1/2 cs. sütőpor, - ízlés szerint (kb. 2 teáskanálnyi) (Óvatosan kell bánni a sóval, mert a sajt is sós.) Elkészítés: A fenti hozzávalókat összedolgozzuk tésztává. Nehezen áll össze és kemény tészta lesz belőle. Ha nem akar összeállni, akkor kicsi tejföl vagy margarin hozzáadásával megkönnyíthető a munkafolyamat. Kis diónyi darabokat csipkedünk le a tésztából, majd golyókat formázunk belőle. Ebből a mennyiségből kb. 40-50 db lesz, attól függően, hogy mekkora nagyságú golyókat formázunk. Utána gáz vas ropisütőben kettesével megsütjük. Ne tegyük túl közel a tésztagolyókat, mert miután kilapítjuk a sütővassal, összesülhetnek és nem lesz szép tallérformája. Zacskóba téve sokáig friss marad. Forrónak kell lennie a vas ropisütőnek, nem kell kikenni, olajozni sem a sütőt, mert a tészta elég zsíros, nem fog leragadni. Ha elég forró a sütő, nagyon hamar sülnek, kb. 10-10 mp mindkét oldal. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: PIROS35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |