| Könnyű, ízletes túrós pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: A tésztához: 500 g búzaliszt (BL55) 500 g túró (félzsíros) 500 g vaj 2 db tojássárgája 30 g élesztő (friss, 7 g szárított élesztő = 25 g friss élesztő) 20 g só A kenéshez: tojás Elkészítés: A sütőt előmelegítjük. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét. A tésztát forgassuk el 90 fokkal, majd ismételjük meg a 3. pontban foglaltakat. Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, tojással kenjük meg. 10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200 C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |