| Sajtos kosár receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg liszt 20 dkg margarin 1 kávés kanál só 1 tojás 10 dkg tejszines sajtkrém Krémhez: 3 dcl tej 3 evőkanál liszt 2 tojás sárgája 10 dkg vaj 10 dkg reszelt sajt 10 dkg tejszínes sajtkrém 1 pici só Elkészítés: A tésztához valókat gyorsan és alapossan össze gyúrjuk, majd nem nagyon vékonyra kinyújtjuk. A forma nagysága szerint akkora kockákra vágjuk, hogy a kosár formában ne legyen kicsi. A tésztára pár szem babot teszünk, hogy sütésnél megmaradjon a forma. 180C fokos előmelegitett sütőben kb 25-30percig sütjük arany barnára. A krémhez 2 dcl tejet felforralunk. 1 dcl tejet, a tojássárgáját, a liszttel jól csomó mentesre kikavarjuk. Utána a reszelt sajtot és a sajt krémet hozzá adjuk. A habarást a felforralt tejbe öntjük és addig keverjük lassú tüzön amig súrú nem lesz. A langyos krémet a kihúlt kosárkákba adagoljuk. Tanácsok: Diszitésnek használhatunk (reszelt vagy egész)diót, mandulát. Elkészítési idő: 1 perc A receptet beküldte: zsozsanna Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |