Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos fokhagymakrémleves cipóban recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 pici vöröshagyma
12 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál liszt
2 dl vízben fél tyúkhúsleveskocka feloldva
1 dl tejszín
érzés szerint hideg tej
só, fehérbors
reszelt sajt
1 cipó

Elkészítés:
A felkockázott vöröshagymát elkezded párolni, majd egy idő után hozzádoboz a kinyomott fokhagymát. Miután megpárolódott, hozzáadod a lisztet, picit együtt pirítod, és elkezded felönteni a hideg tejjel, közben kevergetni, nehogy csomós maradjon. Mehet bele a víz, majd a tejszín. Takarékon 10 percet főzöd, majd kézimixerrel "átdarálod". Mehet bele a reszelt sajt. Miután elfőtt benne, lehet tálalni a cipóban.

Tanácsok:
Ha a cipót előmelegített sütőbe pár percre bedobod, a héját is megeheted, nagyon finom ropogós lesz.


A receptet beküldte: anbene


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos háromszög » Krémsajtos uborkasaláta » Sajtos ponty » Gyors sajtos pogi
» Sajtos cukkinifasírt » Sajtos-Baconos hús » Fokhagymás, sajtos cukkini » Kecskesajtos sali
» Gombás-sajtos bukta » Sajtos, brokkolis tészta » Sajtos burgonyaköret » Sajtos zellerropogós
» Omlós sajtos » Sajtos lasagne » Tejfölös sajtos tojás » Krémsajtos-sonkás burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.