| Sajtos háromszög receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: kb. 25 darabhoz: 310 g rikotta sajt, 310 g feta sajt, 4 tojás, fehér bors, 1 csomag réteslap, 125 g olvasztott vaj Elkészítés: A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Egy edényben alaposan keverd össze a rikottát, a feta sajtot, valamint a tojásokat. Fehér borssal ízesítsd. Az olvasztott vajjal kenj meg egy réteslapot, majd tegyél rá egy újabb réteget. A tésztát hosszában vágd négyfelé. A háromszögek kialakításához a csík jobb alsó sarka mellé tegyél egy púpozott teáskanál sajtos keveréket. Ezt a sarkot hajtsd a masszára, bal oldal felől, átlósan, kis háromszög alakban. Jobbról balra folytasd a hajtogatást a csík végéig. A háromszög tetejét kend meg olvasztott vajjal, majd tedd egy tepsibe. Addig ismételd a folyamatot, míg a sajtos massza el nem fogyott. Kb. 20 percig süsd a háromszögeket, vagy míg aranybarnák nem lesznek. Tanácsok: További recepteket a naplómban találhattok. :-) A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |