| Sajtos burgonyagombóc bundában receptKöretek Hozzávalók: 70 dkg krumpli 12 dkg liszt 10 dkg sajt 3 dkg vaj 1 db tojás 1 késhegynyi szerecsendió só bors liszt tojás zsemlemorzsa Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk,kisebb darabokra vágjuk, majd puhára főzzük.Leszűrjük, és még melegen áttörjük. Ha langyosra hűl, rakjuk hozzá a lisztet, a tojást, a reszelt sajtot, a vajat, majd ízesítssük a sóval, borssal, szerecsendióval.Kis gombócokat formázunk, és a szokásos módon bepanírozzuk. Liszt,felvert tojás, zsemlemorzsa.Forró olajba, minden oldalukat aranybarnára sütjük, papírtörlőre szedjük. Köretként vagy mártogatóssal önállóan kínáljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |