Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos Gnocchi recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
négy személyre:
1 kg héjában főtt krumpli
20 dkg finomliszt
2 dl tejföl
2 leveskocka
5 dkg reszelt sajt
1 csipet őrölt szerecsendió
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
Törjük át a főttkrumplit és gyúrjuk össze a liszttel és a csipetnyi szerecsendióval. Egy darabka tésztából gyúrjunk cipót. Lisztezett deszkán a tenyerünkkel sodorjuk hüvelykujj vastagságban hosszúkásra és vágjuk fel 2,5 cm-es darabokra.
Forgassuk meg lisztben és óvatosan nyomjuk meg villával a tetejét, és rakjuk félre, amíg a sajtmártást elkészítjük.
(Itt egy egyszerűsített változat sajtmártásra:

Melegítsük meg a tejfölt egy kis edényben. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, sót, borsot és kevergessük alacsony hőmérsékleten, amíg besűrűsödik.)

Egy nagy edényt töltsünk meg félig vízzel, amiben a leveskockákat (erő-, zöldség-, vagy marhahúsleves kocka egyaránt jó) feloldottuk, forraljuk fel. Dobjuk a gnocchit a zöldséglevesbe és főzzük amíg a tetejére jön. Jól lecsöpögtetjük, belerakjuk a szószba és összekeverjük. Reszelt sajttal tálaljuk.


A receptet beküldte: AKT


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos bundáskenyér » Sós sajtos sütemény » Bögrés, sajtos muffin » Feta sajtos saláta
» Sajtoska » Sonkás-sajtos kelbimbó » Sajtos-sonkás rakott kifli » Sajtos tekercs
» Hagymás-sajtos pirítós » Sajtos karfiol sonkával » Sajtos darált hús rántva » Füstölt sajtos leves
» Ropogós sajtos lapok » Anyuci féle sajtos stangli » Füstölt sajtos penne » összeragasztott sajtos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.