| Sajtos Gnocchi receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: négy személyre: 1 kg héjában főtt krumpli 20 dkg finomliszt 2 dl tejföl 2 leveskocka 5 dkg reszelt sajt 1 csipet őrölt szerecsendió só, bors ízlés szerint Elkészítés: Törjük át a főttkrumplit és gyúrjuk össze a liszttel és a csipetnyi szerecsendióval. Egy darabka tésztából gyúrjunk cipót. Lisztezett deszkán a tenyerünkkel sodorjuk hüvelykujj vastagságban hosszúkásra és vágjuk fel 2,5 cm-es darabokra. Forgassuk meg lisztben és óvatosan nyomjuk meg villával a tetejét, és rakjuk félre, amíg a sajtmártást elkészítjük. (Itt egy egyszerűsített változat sajtmártásra: Melegítsük meg a tejfölt egy kis edényben. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, sót, borsot és kevergessük alacsony hőmérsékleten, amíg besűrűsödik.) Egy nagy edényt töltsünk meg félig vízzel, amiben a leveskockákat (erő-, zöldség-, vagy marhahúsleves kocka egyaránt jó) feloldottuk, forraljuk fel. Dobjuk a gnocchit a zöldséglevesbe és főzzük amíg a tetejére jön. Jól lecsöpögtetjük, belerakjuk a szószba és összekeverjük. Reszelt sajttal tálaljuk. A receptet beküldte: AKT Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |