| Kelt sajtos rudacskák receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg sertészsír 2 dl tejföl 3 dkg élesztő 0,5 dl tej kevés kristálycukor 2 db tojás 10 dkg füstölt sajt 10 dkg trappista sajt só Elkészítés: Az élesztőt kevés cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral összedolgozzuk, majd belekeverjük a kovászt, a tejfölt és 1 tojást. Ízlés szerint sózzuk, majd a kétféle sajtot lereszeljük, és felét-felét a tésztába gyúrjuk. A tésztát letakarjuk, és 30-40 percig hűtőben pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, és csíkokra vágjuk. A rudacskák tetejét megkenjük tojással, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot. Tanácsok: 190°C fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A nem kevés zsírnak köszönhetően még a 2. nap is puha marad, (bár ez nem nagyon szokott előfordulni, mert még aznap elfogy), így kitűnő szilveszteri borkorcsolya (italkísérő). A megadott mennyiség kb. 8főre való adag. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |