| Krumplis puffancs receptKöretek Hozzávalók: A tésztához: 5 dl tej 2 dl rozs- vagy zabkorpa 1 tojás 2 kávéskanál só 1,5 evőkanál cukor 5 dkg olvasztott sütőmargarin 2 csomag szárított élesztő kb. 1 l búzaliszt A krumplis péphez: kb. 6 nagy krumpli víz só 5 dkg vaj tej Elkészítés: A tésztához egy tálban összekeverjük a rozs- vagy zabkorpát, a tojást, a sót, a cukrot és az olvasztott vajat. A 3 dl búzalisztben elkevert élesztőt, majd a maradék lisztet is fokozatosan a keverékhez adjuk. A jól összegyúrt tésztát kis ideig kelni hagyjuk, majd kis (fél-1 cm-es) golyókat formázunk belőle. A gombócokat tovább kelesztjük. A krumplis péphez a krumplikat meghámozzuk és cikkekre vágjuk. Egy lábast megtöltjük annyi vízzel, hogy a krumplit éppen ellepje. Miután megfőtt a krumpli, leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a feldarabolt vajat, sózzuk. Pépesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet úgy, hogy a keverék se túl sűrű, se túl híg ne legyen. A megkelt gombócok tetejét beborítjuk a krumplis keverékkel. Kb. 15 percen át 225 fokon sütjük. A kész puffancsokat olvasztott vajjal megkenjük.Recept:Taivas A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |