| Magvas paprikahajó receptKöretek Hozzávalók: 2 piros paprika, fél sárga paprikahüvely, 10 dkg csiperkegomba, 1 hagyma, 1 evőkanál olívaolaj, 20 dkg paradicsom, 2 dkg magvas zabpehely, 3 dkg zabkorpa, finomra aprított petrezselyem, 1 kis gerezd fokhagyma, jódozott só, bors, 1,5 dl zöldségleves, 5 dkg reszelt sajt 30 %-os zsírtartalommal. Elkészítés: Vágjuk félbe a piros paprikahüvelyeket, és vegyük ki a magokat. A töltelékhez tisztítsuk meg a gombát, és vágjuk szeletekre. A gombát a finomra kockázott hagymával pároljuk meg olajban. A paradicsomról vegyük le a nyelét, vágjuk be kereszt alakban, forrázzuk le, és húzzuk le a héját. Ezután vegyük ki a paradicsom belsejét, a szilárd gyümölcshúst pedig kockázzuk fel. A sárga paprikát vágjuk csíkokra, majd a paradicsomkockákkal, a zabpehellyel és a zabkorpával adjuk hozzá a hagymás gombához. Mindezt ízesítsük petrezselyemmel, fokhagymával valamint sóval és borssal. Ezután tegyük a fél paprikákat vékonyan bezsírozott tepsibe, töltsük meg, és öntsük rá a zöldséglevest. Süssük meg, majd kb. 20 perc után szórjuk be sajttal. Ezután további 10 percig tartsuk a sütőben. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |