Tutireceptek.hu fejléc

Szezámos rizs recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
(1 főre)

5 dkg rizs
2 dkg szezámmag
1 dl víz
étolaj


Elkészítés:
A felforrósított étolajon addig pirítjuk a szezámmagot, amíg pattogni nem kezd. Ekkor hozzáadjuk a rizst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a kétszeres mennyiségű rizzsel, sózzuk és sütőben, kis lángon, lefedve készre pároljuk.

Tanácsok:
Tálalásnál aprított petrezselyemzölddel szórjuk meg.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szezámos csirke wokban » Szezámos csirkemell » Juhsajt szezámos bundában » Mézes-szezámos sült banán
» Szezámos sajtos tallér » Szezámos csirkefalatok » Sajtos, szezámos rudacskák » Mustáros-szezámos pogácsa
» Mákos-szezámos sósrúd » Szezámos-zöldséges hal » Szezámos tofukockák » Francia burgonya másképp
» Tartár mártás » Burgonya csók » Fokhagymás sült krumpli » Alufóliás krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.