| Sáfrányos rizottó csirkével, ananászban receptLevesek Hozzávalók: 4 főre: 1 ananász (de a húsának csak a felére lesz szükség) 200g rizs 2 evőkanál olívaolaj 2-3 evőkanál szójaszósz 1 kis vöröshagyma(kockára vágva) 1 gerezd fokhagyma (zúzott) 1 csirkeleveskocka 80g zöldborsó 200g csirkemell (kockára vágva) 1 kis tasak sáfrány 1 mokkáskanál csípőspaprika Elkészítés: Az ananászt kibelezem úgy, hogy elfelezem és óvatosan, nem széttörve a külső részét, mert ez lesz a tányér. A húsát kockára vágom, és a felét elteszem másra, mert a recepthez túl sok lenne egy egész ananász. A kockára vágott hagymát megdinsztelem 1 evőkanál olívaolajon és beleteszem a rizst, majd mikor serceg, felöntöm annyi vízzel, ami a rizs kétszerese (szokásos módon), és feloldom benne a csirkeleveskockát, amikor elkezd forrni, takaréklángon befejezem a főzést. 5 perccel a vége előtt beleszórom a sáfrányt, elkeverem, hogy szép sárga legyen. Közben egy serpenyőben a másik evőkanál olívaolajon megpirítom a csirkemellet és hozzáadom a fokhagymát, a csípős paprikát, a zöldborsót, szójaszószt, ha kell, egy pici vizet vagy ananászról lecsöpögtetett ananászlét is lehet hozzáadni, és ha nem elég sós a szójaszósztól, még sózom, borsozom. Utolsó pillanatban, amikor már a zöldborsó és a csirke is kész, belekeverem az ananászt is, de ezzel már nem főzöm, csak épp összekeverem és hozzáteszem a kész sáfrányos rizottót is. Az egész "kutyulékot" átköltöztetem az ananászkérgekbe és tálalom. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: gribedli*** Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |