Tutireceptek.hu fejléc

Rumpuncsos madártej recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1.5 l tej
6 ek cukor
1/5 rész vaníliarúd
6 tojás
2 vaníliás cukor
1 db fahéj

1 rumpuncsos főzős pudingpor

Elkészítés:
A tejet a cukorral, a kettévágott (és kiszedett aprómaggal) vaníliarúddal, fahéj darabbal, pici sóval felforralom. Közben felverem a tojásfehérjét kemény habbá - a végén beleszórok 1 vaníliáscukrot. A sárgáját kikeverem 1 vaníliáscukorral. A pudingport pár ek tejjel kikavarom, majd belekeverem a sárgába. Ha forr a tej, kislángra veszem, és belekeverem a pudingporos tojássárgáját, ha ezzel is felforr belekanalazom a fehérjehabot. Kb 20 másodperc múlva megfordítom, így is 20 másodpercig forr, és kész is. Jól lehűtve fogyasztjuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Madártej, gluténmentes » Madártej jégkrém » Update 1 Kávés madártej » Madártej palacsinta
» Madártejszelet » Madártej glukononnal » Fahéjas madártej » Kókuszos madártej
» Francia madártej » Vaníliás-puncsos madártej » Bébi madártej » Madártej-kocka
» Light madártej » Narancs velős madártej » Madártej Kata módra » Egyszerű madártej


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.