| Madártej palacsinta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A palacsintához: 50 dkg liszt 5 dl szénsavas ásványvíz 7 dl tej 4 evőkanál kristálycukor 4 tojás 6 evőkanál étolaj 1 csipet só 2 csomag vaníliás cukor A töltelékhez: 3 csomag vaníliás cukor 4 kanál porcukor fél liter tej 3 tojás 3 evőkanál liszt Elkészítés: A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a sót és a szódavizet keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, pici olajon. A tojásokat ketté választjuk pici tejjel. 3 evőkanál porcukorral a lisztel a vaníliás cukorral csomó mentesre elkeverjük. A tejet felforraljuk, hozzá adjuk az alaposan elkevert tojásokat és lassú tűzön adjuk keverjük még besűrűsödik. Tegyünk félre a krémből keveset, a többivel töltsük meg a palacsintákat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük 1 kanál porcukorral, forró vízbe szaggatjuk mindkét oldalán főzzük pár percig. Egy tányérra tegyünk a krémből, rá a palacsintákat, a tojás fehérjét és még meglocsolhatjuk a maradék krémmel. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |