| Egyszerű madártej receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 l tej 6 db tojás 2 csomag vaníliás cukor 1 teáskanál vaníliaaroma mazsola cukor A karamellhez: 2-3 evőkanál kristálycukor Elkészítés: 1. A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot. 2. A tejet keverjük össze a vaníliás cukorral, majd melegítsük fel forráspontig. 3. Ezután egy kanállal szaggassunk kisebb halmokat a forró tejbe, majd mérsékeljük a hőfokot, és 1-2 perc alatt főzzük keményre a habot. (főzés közben egyszer fordítsuk át a halmocskákat) Ezután a megfőtt habot szedjük ki egy szűrőkanállal és alaposan csepegtessük le. 4. A tojások sárgáját az ízlés szerinti mennyiségű cukorral, a vaníliaaromával, és egy kevés tejjel, keverjük simára. 5. A forró tejbe tegyünk ízlés szerint mazsolát, (akár el is hagyható) majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a tojásos-cukros keveréket. 6. Ezután kevergetve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön a vaníliaszósz. 7. Egy tálba tegyük bele az alaposan lecsepegtetett habot, majd óvatosan öntsük rá a készre főzött vaníliaszószt. 8. Az elkészült madártejre ízlés szerint karamellt is csorgathatunk. Ehhez a kristálycukrot tegyük bele egy edénybe, majd állandó keverés mellett karamellizáljuk meg. 9. Tálalás előtt a madártejet szedjük kelyhekbe, vagy kisebb tálkákba, majd csorgassuk rá a frissen karamellizált cukrot. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |