Tutireceptek.hu fejléc

Rumos-mákos bejgli recept

Kategória:


Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt
25 dkg vaj
4 tojássárgája
2 dkg élesztő
2 dkg porcukor
1,5 dl tej
1 tojás a kenéshez
csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

20 dkg darált mák
20 dkg porcukor
2 cl rum
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
fél dl tej

Hozzávalók a mázhoz:

20 dkg porcukor
1 tojásfehérje
citromlé

Elkészítés:
A megcukrozott tejben futtasd fel az élesztőt. A lisztbe morzsold bele a vajat, add hozzá az élesztőt, a porcukrot, a tojássárgákat és a sót. Gyúrd össze a tésztát, majd vedd ketté, és szórd meg némi liszttel a tetejét. Takard le konyharuhával, és hagyd állni fél órát.
A töltelékhez a tejet a porcukorral keverd össze, majd forrald fel. A vaníliás cukrot a rummal, a mákkal, a citromhéjjal és a porcukorral keverd össze, majd öntsd rá a cukros tejet. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd félujjnyi vastagra, és kend meg a töltelékkel. A tésztát tekerd fel, a végeit alaposan hajtogasd be, hogy sütésnél ne folyjon ki a töltelék. A megmaradt tojással kend meg a tetejét.

Néhány helyen szúrd meg a tetejét villával, majd előmelegített sütőben süsd készre. Amikor megsült, hagyd kihűlni. A porcukrot a tojásfehérjével és egy kiskanál citromlével keverd össze, majd vond be vele a süti tetejét. Ízlésed szerint mandulával, dióval vagy kandírozott gyümölccsel díszítsd.

Tanácsok:
Ez egy hagyományos bejglirecept a Vajdaságból.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bejglitorta » Mákos-diós bejgli » Karácsonyi bejgli » Sonkás bejgli
» Maradék bejgliből » Bejgli gazdagon » Diós-mákos bejgli » Bejgli - cukrászdás
» Bejgli, ami nem szárad ki » Nagymamám bejglije » Gesztenyés bejgli másként » Szaftos bejgli
» Moncsa bejglije » Mákos bejgli (vegan) » Palacsinta bejgli » Gombás bejgli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.