| Rumos-mazsolás diótorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg margarin 10 dkg porcukor 3 tojássárgája 1,5 dl tej 15 dkg dió 1,5 dl rum 30 dkg babapiskóta 20 dkg étcsoki bevonó 15 dkg málna 2 ek pirított mandulapehely 5 dkg mazsola 15 dkg lekvár Elkészítés: A margarint a tojássárgákkal és a cukorral krémesre keverjük, majd beledolgozzuk a tejet, a diót és a rumot. A piskótákat összetörjük és a masszába vegyítjük. Beleforgatjuk a mazsolát, végül az egészet kerek lappá formáljuk. Alufóliával kibélelt sütőformába tesszük, és éjszakára a hűtőben hagyjuk. Ezután a tetejét lekvárral megkenjük, étcsokival bevonjuk, majd ismét a hűtőbe tesszük, pár órára. Legvégül a tetejére málnát és mandulapelyhet rakunk. A receptet beküldte: tűzijáték Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |