| Rumos mazsolafagylalt receptFagylaltok Hozzávalók: 2,5 dl tej 2 dl tejszín 10 dkg mazsola 2 egész tojás 15 dkg porcukor 0,5 dl rum 1 teáskanál citromlé csipetnyi só Elkészítés: A mazsolát gondosan átválogatjuk, szárát lecsipkedjük, megmossuk, lecsurgatjuk. Turmixgépbe rakjuk, majd a rumot és 0,5 dl tejet ráöntve, teljesen péppé zúzzuk. Ezután ráöntjük az elõzõleg külön felütött tojásokat (nehogy egy esetleges rossz tojás használhatatlanná tegye az egészet) is, belecsorgatjuk a maradék tejet és a tejszínt, végül a citromlével és a cukorral tovább keverjük egészen addig, amíg habos, egynemû masszát nem kapunk. A fagylaltgépbe öntjük, és az elõírás szerint megfagyasztjuk. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |