| Rumos banánfánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 db banán (ha már kicsit túlérett, akkor is jó) 3 evőkanál rum 20 dkg rétesliszt 2 egész tojás 2,5 dl édes fehérbor 1 mokkáskanál sütőpor 2 evőkanál porcukor 1 z. vaníliás cukor olaj a sütéshez csipetnyi só Elkészítés: A banánokat meghámozzuk, és villával összetörjük. A tojássárgákat habosra keverjük a sóval és 1 evőkanál porcukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a bort, a rumot és a sütőport. Ezután hozzáadjuk a banánpépet, és legvégül pedig beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. Bő olajat forrósítunk. Olajba mártott teáskanállal halmokat rakunk a serpenyőbe, és mindkét oldalát pirosra sütjük . Az olajból kivéve papírra rakjuk, hogy az a felesleges olajat felszívja, majd a maradék vaníliás cukorral ízesített porcukorral meghintve kínáljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |