| Lekváros félhold receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 ek. porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 tojás, 3 tojás sárgája, 2.5 dkg élesztő, 2 – 3 evőkanál tejföl , csipetnyi só, valamint annyi tej, hogy egy közepesen lágy tésztát kapjunk. Tetejére 1 tojás a lekenéshez Elkészítés: A margarint habosra keverjük a cukorral, és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a tojás sárgákat, az élesztőt, amit előzőleg 1 dl langyos tejben feloldottunk, 2-3 ek. tejfölt, sót, lisztet, és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen. A tésztát jól kidolgozzuk és vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és tölteléket teszünk rá. Összehajtjuk de kifliknek is feltekerhetjük. Tojással lekenjük és 160 – 170 fokos sütőben sütjük. Vaníliás porcukorral tálaljuk. Sokáig eláll. Diós - lekváros töltelékkel is készíthető! A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |