Tutireceptek.hu fejléc

Lekváros félhold recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 ek. porcukor,
1 cs. vaníliás cukor,
1 tojás,
3 tojás sárgája,
2.5 dkg élesztő,
2 – 3 evőkanál tejföl ,
csipetnyi só,
valamint annyi tej, hogy egy közepesen lágy tésztát kapjunk.

Tetejére 1 tojás a lekenéshez

Elkészítés:
A margarint habosra keverjük a cukorral, és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a tojás sárgákat, az élesztőt, amit előzőleg 1 dl langyos tejben feloldottunk,
2-3 ek. tejfölt, sót, lisztet, és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen.

A tésztát jól kidolgozzuk és vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és tölteléket teszünk rá. Összehajtjuk de kifliknek is feltekerhetjük. Tojással lekenjük és 160 – 170 fokos sütőben sütjük. Vaníliás porcukorral tálaljuk. Sokáig eláll.

Diós - lekváros töltelékkel is készíthető!


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lekváros keksztekercs » Szilvalekváros sütemény » Lekváros táska » Diós-lekváros zserbó
» Diós-lekváros puffancs » Lekváros bukta(Kata-féle) » Kókuszos lekváros réteges » Lekvárosbukta túrósan
» Lekváros krumplilepény » Rumos félhold süti » Lekváros lapok » Lekváros kifli
» Lekváros-kávés muffin » Lekváros lepény » Lekváros-kakaós kifli » Málnalekváros szív


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.