| Minifánk rumos szilvával receptSütemények, édességek Hozzávalók: A fánkhoz: 25 dkg liszt 5 dkg margarin 3 dkg porcukor 2 dkg élesztő 2 tojás sárgája 1,5 dl tej 1 csomag vaníliás cukor 2 cl rum fél citrom héja csipetnyi só A rumos szilvához: 50 dkg szilva 5 dkg vaj 2-3 dkg kristálycukor 3 cl rum Elkészítés: Az élesztőt tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Közben a lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk, hozzátesszük a tojássárgáját, a maradék cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat és a felfutott élesztőt a rummal. Jól kidagasztjuk, és egy kilisztezett edénybe tesszük. Letakarva meleg helyen pihentetjük, amíg a kétszeresére nő a térfogata. A megkelt tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kisebb kiszúróval, pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. Bő olajban, közepes lángon kisütjük. A vajat felolvasztjuk, kevés cukrot hevítünk benne, majd a kimagozott, szeletekre vágott szilvát átforgatjuk, végül rummal lelocsoljuk, és a frissen sült fánkokkal tálaljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |