| Rozsos karottaleves receptLevesek Hozzávalók: 25 dkg karotta (kisméretû sárgarépa), 1 tojás, 2 evõkanál rozspehely, 2 húsleveskocka, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál korpás liszt, 1 teáskanál majoránna, kevés só és törött fekete bors. Elkészítés: A megtisztított sárgarépát karikákra vágom. A felforrósított olajon megpirítom, majd ráöntök 8 dl vizet. Beleteszem a húsleveskockákat, és a majoránnával meg a borssal fûszerezve felforralom. 10 percig fõzöm. Közben elkészítem a rozsos galuskát: a tojást habosra verem, belekeverem a korpás lisztet és a rozspelyhet, majd megsózom. A keveréket 10 percig pihentetem, ezután egy mokkáskanállal beleszaggatom a forrásban lévõ levesbe. Öt percnyi fõzés után lehúzom a lángról és máris tálalom. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |