| Rozsos kenyér receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 3 pohár teljes kiőrlésű rozsliszt (1 pohár=2,5dl) 1,5 pohár fehér kenyérliszt 2 kk sikér 1 ek koriander mag 2 kk egész kömény 3 kk só 1/2 kocka élesztő 1 ek méz 2 pohár langyos víz 1 zacskó, 7 dkg tökmag Elkészítés: Az élesztőt megfuttattam a mézzel, majd a tökmag kivételével összegyúrtam a tésztát. Nagyon ragadós, elég híg tészta lett. Duplájára kelesztettem, majd újra összegyúrtam. Ekkor tettem bele a tökmagot is, és megint megkelesztettem. Sütőpapírral kibélelt formába raktam, hagytam még egy negyed órát pihenni, majd 200 fokon gőzős sütőben megsütöttem. A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |