Tutireceptek.hu fejléc

Rozsos kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
3 pohár teljes kiőrlésű rozsliszt (1 pohár=2,5dl)
1,5 pohár fehér kenyérliszt
2 kk sikér
1 ek koriander mag
2 kk egész kömény
3 kk só
1/2 kocka élesztő
1 ek méz
2 pohár langyos víz
1 zacskó, 7 dkg tökmag

Elkészítés:
Az élesztőt megfuttattam a mézzel, majd a tökmag kivételével összegyúrtam a tésztát. Nagyon ragadós, elég híg tészta lett. Duplájára kelesztettem, majd újra összegyúrtam. Ekkor tettem bele a tökmagot is, és megint megkelesztettem. Sütőpapírral kibélelt formába raktam, hagytam még egy negyed órát pihenni, majd 200 fokon gőzős sütőben megsütöttem.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos püspökkenyér » Sonka kenyértésztában » Édes mézes bundáskenyér » Fehér kenyér
» Narancsos banánkenyér » Mediterrán kenyér » Almás-zabpelyhes kenyér » Hókenyér sütés nélkül
» Lapkakenyér » Fűszeres gyümölcskenyér: » Zsúrkenyér » Sokmagos kenyér
» Útifűmaghéjas kenyér » Korpás házikenyér » Kenyérpótló » Kakaós kenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.