| Piros leves receptLevesek Hozzávalók: 1 húsleveskocka 30 dkg (konzerv is lehet) cékla 4 paradicsom 1 citrom 1 evőkanál tejszínes tormakrém 2 gerezd fokhagyma 4 szem retek 2 evőkanál olaj őrölt bors Elkészítés: A húsleveskockát fél liter vízben megfőzzük, és félretesszük, ha nyers céklát választottunk, meghámozzuk, és puhára főzzük, majd kockákra vágjuk. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, feldaraboljuk, majd robotgépben pürésítjük a céklával, a citrom levével, a tormakrémmel, a zúzott fokhagymával, és az olajjal. Ráöntjük a húslevest, sózzuk, borsozzuk, összemixeljük, hagyjuk lehűlni, majd néhány órára hűtőbe rakjuk. Hideg tányérokba merjük, és vékony retekszeleteket rakunk a tetejükre Tanácsok: Tálalás előtt kóstoljuk meg, mert a hűtés után esetleg több sót, borsot vagy citromlevet kíván. Elkészítési idő: 35 perc Kalóriatartalom: 101 kcal A receptet beküldte: mano244 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |