Tutireceptek.hu fejléc

Rozmaringos burgonya kecskesajttal recept

Kategória:
 Egytálételek
 Zöldséges ételek
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
- 4 szelet bagett
- 10 dkg kemény, enyhe kecskesajt (feta vagy ricotta)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 száírított chili
- 1 ek citromlé
- 50 dkg nem szétfövő burgonya
- 3 szál friss rozmaring
- 5 száírított, olajban eltett paradicsom
- 4 ek olívaolaj
- só
- fehér bors

Elkészítés:
A kenyerek héját leszeljük és felkockázzuk őket.
A kecskesajtot 1 cm-es darabokra vágjuk. Fokhagymát áttöjük. Chilit mozsárban finomra törjük és a citromlével együtt a fokhagymához adjuk. Mindent jól összekeverünk.
A megpucolt burgonyákat 1 sm-esekre kockázzuk. Nedvességet felitatjuk róluk. Rozmaringot leveleire csipkedjük. Paradicsomot lecsöpögtetjük és felcsíkozzuk.
Felforrósított wokban az olajat felmelegítjük, s benne a burgonyakockákat 7 perc alatt aranysárgára sütjük, majd a wok szlélre húzzuk.
Kenyeret a rozmaringgal a wokba szórjuk, 1 percig sütjük, majd hozzákeverjük a burgonyát és a paradicsom csíkokat. Ízesítjük sóval, borssal. Ráhelyezzük erre a sajt kockákat és lefedve fél perc alatt felforrósíjuk és még melegen tálaljuk

Tanácsok:
2 főre van a recept.
Ajánlott mellé a kapros uborkasaláta.

Elkészítési idő: 25 perc
Kalóriatartalom: 605 kcal
Szénhidráttartalom: 51 gramm
Zsírtartalom: 27 gramm

A receptet beküldte: Venes


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ementális burgonyafasírt » Burgonyás cukkinifasírt » Rakott burgonya gombával » Juhtúrós töltött burgonya
» Burgonyás teakifli » Sonkás burgonya-stangli » Burgonyás-kolbászos omlett » Sajtos burgonyaköret
» Orosz burgonyasaláta » Héjában sült burgonya » Kaviár burgonya-fészekben » Sonkás burgonyakrokett
» Ticinói burgonyás tál » Karfiollal rakott burgonya » Burgonya saláta » Burgonyapogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.