| Rozmaringos burgonya kecskesajttal receptEgytálételek Zöldséges ételek Vegetáriánus ételek Hozzávalók: - 4 szelet bagett - 10 dkg kemény, enyhe kecskesajt (feta vagy ricotta) - 2 gerezd fokhagyma - 1 száírított chili - 1 ek citromlé - 50 dkg nem szétfövő burgonya - 3 szál friss rozmaring - 5 száírított, olajban eltett paradicsom - 4 ek olívaolaj - só - fehér bors Elkészítés: A kenyerek héját leszeljük és felkockázzuk őket. A kecskesajtot 1 cm-es darabokra vágjuk. Fokhagymát áttöjük. Chilit mozsárban finomra törjük és a citromlével együtt a fokhagymához adjuk. Mindent jól összekeverünk. A megpucolt burgonyákat 1 sm-esekre kockázzuk. Nedvességet felitatjuk róluk. Rozmaringot leveleire csipkedjük. Paradicsomot lecsöpögtetjük és felcsíkozzuk. Felforrósított wokban az olajat felmelegítjük, s benne a burgonyakockákat 7 perc alatt aranysárgára sütjük, majd a wok szlélre húzzuk. Kenyeret a rozmaringgal a wokba szórjuk, 1 percig sütjük, majd hozzákeverjük a burgonyát és a paradicsom csíkokat. Ízesítjük sóval, borssal. Ráhelyezzük erre a sajt kockákat és lefedve fél perc alatt felforrósíjuk és még melegen tálaljuk Tanácsok: 2 főre van a recept. Ajánlott mellé a kapros uborkasaláta. Elkészítési idő: 25 perc Kalóriatartalom: 605 kcal Szénhidráttartalom: 51 gramm Zsírtartalom: 27 gramm A receptet beküldte: Venes Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |