| Ementális burgonyafasírt receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 60 dkg megtisztított burgonya 2 tojás 2 evőkanál liszt 2 evőkanál zsemlemorzsa 15 dkg reszelt ementáli 0,5 dl főzőtejszín 2 evőkanál olívaolaj 3 gerezd fokhagyma friss petrezselyem őrölt fehér bors só A panírhoz: 1 evőkanál liszt 2 evőkanál zsemlemorzsa Elkészítés: A burgonyát felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Mikor elkészült összetörjük és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejszínt, a lisztet, az olajat és a zsemlemorzsát, majd masszává gyúrjuk. Mikor összeállt belekeverjük a zúzott fokhagymát, az apróra vagdosott petrezselymet, a reszelt sajtot és fűszerezzük. Ezt követően fasírtokat formálunk belőle és a zsemlemorzsát összekeverjük a liszttel, majd beleforgatjuk a fasírtokat és forró olajban kisütjük. A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |