| Ropogós petrezselymes fasírt receptZöldséges ételek Hozzávalók: 80 dkg újburgonya 1 nagy fej hagyma 3 tojás 5-6 gerezd fokhagyma 2 evőkanál liszt fél dl tej zsemlemorzsa 15 dkg csemegekukorica konzerv só bors fele zsír, fele olaj a sütéshez Elkészítés: Az újburgonyát lereszelem darabosra a hagymával együtt, majd egy nagyobb tálban elkeverem a liszttel, a tojásokkal, a kukoricával, a tejjel, a felaprózott petrezselyem zölddel. Ezután ízlés szerint sózok és borsozok, majd belereszelem a fokhagymát és zsemlemorzsát adok hozzá, hogy egy félkemény hústésztát kapjak, amit majd formálni tudok. A zsiradékot mérsékelten felhevítem, majd a húspogácsákat lassú tűzön átsütöm. A tűznek lassúnak kell lennie, mert a burgonya nyers, így nehezebben sül át. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |