| Rizsfasírt receptKöretek Hozzávalók: 25 dkg rizs (főtt) 5 dkg füstölt szalonna 5 db újhagyma (vagy 1 kis fej vöröshagyma) 5 dkg füstölt-főtt tarja 1 közepes db sárgarépa 2 db tojás 1 db zsemle (száraz) só ízlés szerint bors ízlés szerint petrezselyem ízlés szerint 10 dkg zsemlemorzsa 3 dl napraforgó olaj (a sütéshez) Elkészítés: Nagyon apróra vágjuk a szalonnát, és zsírjára sütjük. Hozzátesszük a szintén apróra vágott hagymát, a nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, és megdinszteljük. Mindezt a rizshez adjuk. A tojásokat felverjük, és azt is a rizshez adjuk. A száraz szemlét vagy hozzáreszeljük vagy tejben megáztatjuk, kicsavarjuk, és úgy adjuk a rizshez. Finoman sózzuk, borsozzuk, aprított petrezselyemzölddel megszórjuk, és az egészet jól összedolgozzuk, de azért vigyázunk, hogy a rizsszemek egyben maradjanak. Kis gombócokat formázunk a masszából, kicsit ellapítjuk, zsemlemorzsában megforgatjuk. Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Papírtörlőre tesszük, ami a felesleges olajat magába szívja. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |