Tutireceptek.hu fejléc

Rizsfasírt recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
25 dkg rizs (főtt)
5 dkg füstölt szalonna
5 db újhagyma (vagy 1 kis fej vöröshagyma)
5 dkg füstölt-főtt tarja
1 közepes db sárgarépa
2 db tojás
1 db zsemle (száraz)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
10 dkg zsemlemorzsa
3 dl napraforgó olaj (a sütéshez)

Elkészítés:
Nagyon apróra vágjuk a szalonnát, és zsírjára sütjük.
Hozzátesszük a szintén apróra vágott hagymát, a nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, és megdinszteljük. Mindezt a rizshez adjuk.
A tojásokat felverjük, és azt is a rizshez adjuk. A száraz szemlét vagy hozzáreszeljük vagy tejben megáztatjuk, kicsavarjuk, és úgy adjuk a rizshez. Finoman sózzuk, borsozzuk, aprított petrezselyemzölddel megszórjuk, és az egészet jól összedolgozzuk, de azért vigyázunk, hogy a rizsszemek egyben maradjanak.
Kis gombócokat formázunk a masszából, kicsit ellapítjuk, zsemlemorzsában megforgatjuk.
Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Papírtörlőre tesszük, ami a felesleges olajat magába szívja.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges rizsfasírt » Paradicsomos római rizs » Nokedli kicsit másként » Sült hagymás krumplipüré
» Kukoricás rizs » Burgonyapüré(apósom módra) » Vöröslencse fasírt » Rántott burgonya
» Amerikai burgonya » Sütőtök "szalmaburgonya" » Lilahagymás krumplipüré » Párolt karalábé
» Aszpikos finomság » Párolt kelbimbó » Spagettilepény » Sörös párolt káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.