| Cukkinis fasírt receptHúsételek Hozzávalók: darált hús cukkini egész tojás só bors fokhagyma reszelhető sajt prézli zsiradék a kisütéshez Elkészítés: A cukkinit nagyobb lyukú lereszeljük, (kb. akkor térfogatú legyen a lereszelt cukkini, mint amekkora térfogatú a darált hús ), reszelünk hozzá egy kis sajtot is, és a darált húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy egész nyers tojást és zúzott fokhagymát. Jól összedolgozzuk, kis pogácsákat formálunk, meghengergetjük prézliben, és forró zsiradékban kisüstjük őket. A kisült fasírtokról itassuk le a zsírt. Ha másképpen szoktuk ízesíteni a fasírtot, akkor maradjunk a megszokott ízeknél. A reszelt cukkini és a sajt csak a kenyeret (zsömlét) helyettesíti az ételben. Az így elkészített fasírt sokkal inkább megfelel az ételtársításra figyelő étkezésnek (90 naposnak), mint a kenyeres. Tanácsok: Lehetőleg gyorsan dolgozzunk, ne hagyjuk állni a keveréket sütés előtt. A sütésnél is figyeljünk, ügyesen bánjunk a húspogácsákkal, mert egy kicsit könnyebben szétesnek, mit a kenyeres változat esetében. Ha már érettebb a cukkini, akkor szedjük ki a magját, de ha még gyönge, akkor sem hámozni sem magozni nem kell. A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |