| Fasírt borjúból receptHúsételek Hozzávalók: 18 szelet bacon 1 evőkanál olívaolaj 1 db vöröhagyma 3 gerezd fokhagyma 3 kiskanál édesköménymag 7 dkg zsemlemorzsa 0.6 dl tej 2 evőkanál friss rozmaring 1 evőkanál dijoni mustár 2 db tojás 40 dkg darált sertéshús 40 dkg darált borjúhús só, frissen őrölt bors Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy kenyérsütő formát kibélelünk baconszeletekkel úgy, hogy a szeletek némileg fedjék egymást. Az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát az édesköménymaggal együtt az olívaolajban 4-5 perc alatt puhára pároljuk, majd félretesszük hűlni. A zsemlemorzsát 5 percre a tejbe áztatjuk, majd hozzáadjuk a hagymás keveréket, a rozmaringot, a mustárt, a tojást és a kétféle darált húst. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk. A masszát a sütőformába kanalazzuk, és 40-45 perc alatt teljesen átsütjük. A húskenyeret a sütőformából óvatosan egy tepsibe fordítjuk, és 15 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a bacon is megpiruljon. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |