| Római köményes karalábé kukoricapehellyel receptZöldséges ételek Hozzávalók: • 8 darab karalábé, zöldjével együtt • 5 dl tej • 2 dl tejszín • só, római kömény, cukor • 1 marék kukoricapehely • 5 dkg vaj Elkészítés: A tejet lábosba öntjük. A kukoricapehellyel, kevés sóval és cukorral forralni kezdjük. Közben a karalábét megpucoljuk, a zöld leveleit megmossuk, félretesszük. A karalábét 1,5×1,5 cm-es kockákra vágjuk. Egy másik edényben a vajon kicsit pároljuk. Kevés vízzel felöntjük, enyhén sózzuk, és meghintjük római köménnyel. Amikor már majdnem megpuhult, akkor hozzáadjuk a szétfőzött és leturmixolt tejes kukoricapelyhet, ezzel sűrítjük be. A karalábé zöldjét vékony csíkokra vágjuk, és beleszórjuk ezt is. Szükség esetén sózzuk, és római köménnyel utánaízesítjük. Amikor teljesen megfőtt a karalábé, hozzáadjuk a tejszínt is, egyszer összeforraljuk, és máris tálalható Tanácsok: Feltétként adhatunk mellé zöldségpogácsát, fasírtot vagy akár maradék pörköltet is. Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 438 kcal A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |