| Római csirke receptHúsételek Hozzávalók: csirkemell paradicsom szalonna vagy sonka vöröshagyma só bors vegeta Elkészítés: A Római tálat beáztatom hidegvízbe, kb 20percre. Megpucolom a hagymát,burgonyát,paradicsomot lehéjazom, majd ezeket kb fél centis karikára vágom, a csirkemellet sózom,borsozom. A tál aljára teszem a vékony sonka vagy szalonna szeleteket,rá hagymakarikákat,burgonyát,vegetaával megszórom,rá kerül a csirkemell,arra a paradicsom,megint hagyma, burgonya,vegeta és a legtetejére megint szalonna vagy sonkaszeletek. Lefedem a tetejével, hideg sütőbe teszem, egy óra alatt elkészül. Tanácsok: Ha már majdnem kész, szoktam önteni a tetejére tejfölbe kevert sajtot, és azzal is sütöm egy picit,fedő nélkül. A hozzávalókat lehet másképpen is rétegezni, kinek hogyan tetszik. Csirkemell helyett jó a pulyka is, azt érdemes szalonnadarabokkal megtűzdelni. Néha a csirkemellet felszurkálom és kisebb f.hagyma darabokat dugok bele. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: bugrinyo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |