Tutireceptek.hu fejléc

Rokfortos almás-diós saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
4 személyre:
1 kávéskanál sherry-ecet (én sima ecettel csinálom)
2 kávéskanál dijoni mustár
tengeri só és őrölt fekete bors
1/2 deci + 1 evőkanál extraszűz olívaolaj

A salátához:
25 dkg darabokra tépett zöldsaláta (bármi lehet: fodros saláta, ruccola, madársaláta)
1 megházomott savanykás alma kockákra vágva
6 dkg megpirított dió
9 dkg rokfort sajt

Elkészítés:
Az ecetet és a mustárt egy nagy tálba teszem, hozzáadok csipetnyi sót és borst, majd kézi habverővel összekeverem (nem kell megijedni, elég kevésnek tűnik). Lassan hozzáadom az olívaolajat és az öntetet addig keverem, amíg az olaj egyenletesen el nem oszlik benne.

Az öntetbe forgatom a salátaleveleket, az almát és a diót, ha mindegyik darabkát jól bevonta, rámorzsolom a rokfortot. Tetszés szerint lehet + sóval, borssal ízesíteni és azonnal tálalni.

Tanácsok:
Nagyon finom és inkább a különféle saláták íze + a sajt (bár nem muszáj rokfort) íze ami kihozza az egészből a keveréket. Lehet variálni is a salátákat, én általánban ruccolával + madársalátával készítem.
Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: bogyoka6


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tésztasaláta csőtésztából » Sajtos-olívás fejes saláta » Csirkehúsos tavaszi saláta » Almás-diós rakott metélt
» Károlyi saláta » Virsli saláta » Szárnyas uborka saláta » Tavaszi zöldségsaláta
» Tabáni saláta » Juhtúrós paradicsomsaláta » Diós mézes sajtsaláta » Rizssaláta csirkehússal
» Vincellér fejessaláta » Hideg zöldségsaláta » Majonézes őszi saláta » Káposztasaláta gazdagon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.