| Sajtos-olívás fejes saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 nagyobb fej saláta 1 kanál hideg te fél citrom leve de lehet lime is 2 kávéskanál vörösborecet 4 evőkanál olívaolaj fél gerezd apróra vágott vagy zúzott fokhagyma 2 nagyobb kanál reszelt parmezánsajt 10 dkg morzsolt feta sajt 20/25 szem magozott fekete olajbogyó 1 kisebb csokor metélőhagyma 2 kockára vágott paradicsom Elkészítés: Megmossuk a salátát, majd egy konyhakendőre téve hagyjuk lecsepegni róla a vizet. A tejet, a citromlevet, a vörösborecetet és a fokhagymát összeturmixoljuk, miközben lassan belecsurgatjuk az olívaolajat is. Egy nagy salátástálba öntjük az előző masszát, hozzáadunk 10 szem olívabogyót, a reszelt parmezánt, a fetasajt felét és a dresszinggel simára turmixoljuk. Ezt követően darabokra tépkedjük a salátát, alaposan beleforgatjuk a szószba. Egészen apróra vágott metélőhagymával, a megmaradt olajbogyóval és paradicsomkockával megszórva tálaljuk. A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |