| Rizssaláta csirkehússal receptEgytálételek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: 2 tasakos barna rizs 4 kisebb csirkemellfilé 1 dl olívaolaj 10 dkg kígyóuborka 2 kaliforniai paprika 1 csomag retek 1 szál póréhagyma 2 evőkanál fűszerecet 1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem 1/2 fej fejes saláta 1/2 fej lollo rosso saláta Elkészítés: Előkészítés: A barna rizst a csomagoláson olvasható előírás szerinti idő alatt sós forró vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A csirkehúst lemossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Néhány salátalevelet félreteszünk a tálaláshoz. Elkészítés: 1.A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, összekeverjük, és 10-15 percre félretesszük, állni hagyjuk. 2. A húst kevés olajjal kikent bevonatos serpenyőben pirosra sütjük (figyeljünk, ne száradjon ki!). 3. Amikor a zöldségek kissé megpuhultak, meglocsoljuk az olaj, az ecet és kevésvíz keverékével. 4. Ha a rizs kihűlt, összekeverjük a zöldségekkel, hozzáadjuk a petrezselymet, őrölt fehér borssal megszórjuk, ha kell, még sózzuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. 5. Pihentetés után a félretett salátalevelekkel kibélelt tányérokon a csirkehússal kínáljuk. (A húst bele is vághatjuk a salátába.) Elkészítési idő: 20 perc Kalóriatartalom: 636 kcal A receptet beküldte: bibed Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |