| Majonézes őszi saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 4 személyre: 4 nagy burgonya(héjában megfőzve) 1 közepes főtt zeller 1 savanykás alma 32 dkg füstölt főtt tarja 15 dkg gomba 1 tubus mjonéz 1 dl tejfől 2 dkg vaj só őrölt bors 1/2 citrom leve 1 mokkáskanál mustár 1 ek. porcukor 1 csokor zellerlevél Elkészítés: A főtt burgonyát és zellert csíkokra vágjuk és hagyjuk kihűlni. A gombát felszeleteljük, kevés olajban megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük és azt is kihűtjük. Az almát megmossuk, kimagozzuk, vékony csíkokra vágjuk. A tarját hasonlóan feldaraboljuk. A majonézt a tejföllel összekeverjük, közben sóval, borssal, mustárral, citromlével és finomra vágott zellerlevéllel ízesítjük. Óvatosan beleforgatjuk az előkészített alapanyagokat és jól lehűtjük. Tálaláskor megszórjuk a tetejére metéltre vágott tarjával és zellerlevéllel. Tanácsok: 1 adag: 28gr fehérje Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 828 kcal Szénhidráttartalom: 37 gramm Zsírtartalom: 64 gramm A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |