| Rokfort sajttal töltött gomba receptZöldséges ételek Hozzávalók: 3 személyre: 12 db közepes gombafej 20 dkg rokfort vagy márvány sajt 5 dkg vaj 5 dkg finom liszt 2 dl tej só őrölt fehér bors A panírozáshoz: finom liszt tojás zsemlemorzsa A sütéshez: étolaj Elkészítés: A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük. A rokfort vagy márvány sajtot lereszeljük. Elkészítés: A vajból, tejből és a lisztből besamelmártást főzünk. /vajas rántás tejjel kiforralva/ A sajthoz keverünk annyi besamelt, hogy krémes állagú legyen. Ízesítjük fehér borssal és sóval /ha szükséges, a sajt sós! / Két-két gombafejet összeragasztunk a krémmel és duplán bepanírozzuk. Liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa. A gombákat bő olajban, lassan átsütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá! A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |