Tutireceptek.hu fejléc

Rokfort sajttal töltött gomba recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
3 személyre:

12 db közepes gombafej
20 dkg rokfort vagy márvány sajt
5 dkg vaj
5 dkg finom liszt
2 dl tej

őrölt fehér bors

A panírozáshoz:

finom liszt
tojás
zsemlemorzsa

A sütéshez:

étolaj

Elkészítés:
A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük. A rokfort vagy márvány sajtot lereszeljük.

Elkészítés: A vajból, tejből és a lisztből besamelmártást főzünk. /vajas rántás tejjel kiforralva/ A sajthoz keverünk annyi besamelt, hogy krémes állagú legyen. Ízesítjük fehér borssal és sóval /ha szükséges, a sajt sós! / Két-két gombafejet összeragasztunk a krémmel és duplán bepanírozzuk. Liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa. A gombákat bő olajban, lassan átsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rokfortos zellerkrémleves » Töltött, göngyölt karaj » Svéd gombasaláta » Gombás kínaikel saláta
» Töltött ropogós pogácsák » Gombafejek rakva » Velővel töltött csirke » Töltött zsemle - 2
» Töltött fasírttekercs » töltött pulykamell » Ínyenc töltött csirkecomb » Töltött csiga másként
» Görög töltött paprika » Koktélrákkal töltött gomba » Töltöttkáposzta » Töltött káposzta Ági módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.