| Rizsfelfújt ízesítve receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg rizs só tej 16 dkg cukor 5 dkg vaj 3 tojás 1 citrom reszelt héja 20 dkg piros szőlő 20 dkg fehér szőlő menta a diszítéshez Elkészítés: A rizst másfélszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, és forrás után fedővel letakarva lassú tűzön főzzük. Ha elfőtte a levét, felöntjük a rizshez képest kétszeres mennyiségű forró tejjel, és lassú tűzön, néha megkeverve puhára főzzük. Mielőtt levesszük a tűzről, belekeverünk 8dk cukrot, és kihűtjük. A cukor másik felét habosra keverjük a vajjal, mad egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáit és a citromhájat. A tojásos masszát a kihűlt tejberizshez keverjük, majd beletesszük a félbevágott, kimagozott piros és fehér szőlőt. Most adjuk hozzá a kemény tojásfehérjehabot, és az egészet lazán összeforgatjuk. Zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben pirosra sütjük.Kihűlés után szeljük kockára és mentával diszírve tálaljuk Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: stechner Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |