| Almás rizsfelfújt receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 bögre rizs 4 bögre tej 2,5 bögre víz 5-6 ek cukor 1 vaniliás cukor 4 tojás csipet só fél kg alma 3 ek cukor 1 púpos tk vaj Elkészítés: A vizet és a tejet felforralod, majd beleteszed a rizst és a csipet sót.Ha a rizs teljesen puha és a "lé" is besűrűsödött akkor a tojások sárgáját a cukorral, vaníliával addig kevered géppel amíg jó habos nem lesz, majd szépen összekevered a tejberízzsel, illetve ugyanígy teszel a tojások fehérjével DE CSAK 2 kell bele, a maradék a tetejére jön. Tepsibe öntöd és kb 10 percre a sütőbe rakod. Az almákat meghámozod, szeletekre vágod, és a vajon a cukorral karamellt készítesz amibe beledobod az almaszeleteket. Addig főzöd amíg már alig marad leve. Ezt a felfújt tetejére kanalazod illetve a maradék két tojás fehérjénak a habját amit egy pici cukorral édesíthetsz, én pöttyöket szoktam csinálni :)Majd addig sütöd amíg a tojáshab szép arnybarnára nem pirul. Tanácsok: Bármilyen gyümölccsel meg lehet csinálni, akár levesebbel is pl: szilvával. Saját szerzemény, kéretik kipróbálni, vároma véleményeket :) Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: Kátya99 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |