| Rizsfelfújt nektarinnal receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg rizs 4 tojás 1 liter tej 3 dl víz 1 citrom héja 15 dkg kristálycukor 1 evőkanál vaj 2 tasak vaníliás cukor 1 evőkanál vanília aroma 1 tasak csokoládéöntet 6 nektarin cikkekre vágva mandulaforgács vagy porcukor a szóráshoz Elkészítés: A rizst kevés sós vízben előfőzzük, majd felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a rizst. Addig főzzük, míg magába nem szívja a tejet és puha nem lesz. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat kikeverjük a citromhéjjal, vajjal, cukorral, aromával. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kikevert tojás sárgájához és lazán elkeverjük. A kész masszát összekeverjük a megfőzött rizzsel. Egy nagyobb tepsit kivajazunk, lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és a tetejére tesszük a nektarin gerezdeket és mandulapehellyel megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük vagy amíg a teteje szép piros nem lesz. Porcukorral megszórva, csokiöntettel kínáljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |