Tutireceptek.hu fejléc

Rizsfelfújt nektarinnal recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg rizs
4 tojás
1 liter tej
3 dl víz
1 citrom héja
15 dkg kristálycukor
1 evőkanál vaj
2 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál vanília aroma
1 tasak csokoládéöntet
6 nektarin cikkekre vágva
mandulaforgács vagy porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
A rizst kevés sós vízben előfőzzük, majd felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a rizst. Addig főzzük, míg magába nem szívja a tejet és puha nem lesz.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat kikeverjük a citromhéjjal, vajjal, cukorral, aromával. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kikevert tojás sárgájához és lazán elkeverjük. A kész masszát összekeverjük a megfőzött rizzsel.
Egy nagyobb tepsit kivajazunk, lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és a tetejére tesszük a nektarin gerezdeket és mandulapehellyel megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük vagy amíg a teteje szép piros nem lesz.
Porcukorral megszórva, csokiöntettel kínáljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizsfelfújt » Mákos rizsfelfújt » Zöldséges rizsfelfújt » Gyümölcsös rizsfelfújt
» Diós rizsfelfújt » Rizsfelfújt eperöntettel » Rizsfelfújt eperrel » Masánszky rizsfelfújt
» Almás rizsfelfújt » Rizsfelfújt meglepetéssel » Rizsfelfújt almával » Rizsfelfújt 1
» Rizsfelfújt ízesítve » Almas-túrós rizsfelfújt » Feketeerdő-rizsfelfújt » Habkönnyű rizsfelfújt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.