Tutireceptek.hu fejléc

Laktató recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
marhahús (lapocka, nudli, lábszár vagy hasonló)
savanyú káposzta
kolbász (csípős)
szárazbab (mirelit)
vöröshagyma, fokhagyma

t.bors
babérlevél
pirospaprika
őrölt kömény
olaj

a nokedlihez:
liszt
tojás
víz


Elkészítés:
Olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd megszórjuk paprikával, gyorsan felengedjük vízzel, tehát egy pörköltalapot készítünk. Beletesszük a kockára vágott marhahúst, a fűszereket, és lassan párolni kezdjük.
Hús minőségétől függően, amikor úgy gondoljuk, hogy 30-40 perc múlva teljesen puha, beletesszük a fagyott babot, és a beáztatott, majd kicsavart káposztát. Kellő mennyiségű víz hozzáadásával készre pároljuk. Később a karikára vágott csípős kolbásszal gazdagítjuk.

Közben elkészítjük a nokedlit, kifőzzük, majd az amúgy is kalóriadús ételünkbe belekeverjük.

Tanácsok:
Bográcsban a legjobb, de tűzhelyen is kiválóan elkészíthető.

Elkészítési idő: 240 perc
Kalóriatartalom: sok:) kcal

A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Laktató téli leves » Laktató leves » Laktató tojás rántotta » Laktató sali
» Laktató rántott leves » Tojásleves laktatóbban » Milánói-szerű » Tepsis csirkés csusza
» Sajtos-brokkolis csirke » Tojáskrémes palacsinta » Zöldséges pulykacomb » Paprikás krumpli (vegan)
» Rántotta görögösen » Sertéskorona » Rakott krumpli máshogy » Rakott csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.