| Laktató receptEgytálételek Hozzávalók: marhahús (lapocka, nudli, lábszár vagy hasonló) savanyú káposzta kolbász (csípős) szárazbab (mirelit) vöröshagyma, fokhagyma só t.bors babérlevél pirospaprika őrölt kömény olaj a nokedlihez: liszt tojás víz só Elkészítés: Olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd megszórjuk paprikával, gyorsan felengedjük vízzel, tehát egy pörköltalapot készítünk. Beletesszük a kockára vágott marhahúst, a fűszereket, és lassan párolni kezdjük. Hús minőségétől függően, amikor úgy gondoljuk, hogy 30-40 perc múlva teljesen puha, beletesszük a fagyott babot, és a beáztatott, majd kicsavart káposztát. Kellő mennyiségű víz hozzáadásával készre pároljuk. Később a karikára vágott csípős kolbásszal gazdagítjuk. Közben elkészítjük a nokedlit, kifőzzük, majd az amúgy is kalóriadús ételünkbe belekeverjük. Tanácsok: Bográcsban a legjobb, de tűzhelyen is kiválóan elkészíthető. Elkészítési idő: 240 perc Kalóriatartalom: sok:) kcal A receptet beküldte: andi6020 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |