| Libaaprólék pörkölt receptEgytálételek Hozzávalók: 1,5 kg libaaprólék (a zuzával együtt, 3 ek zsír, 4-5 fej hagyma, 2 paradicsom, 1 zöldpaprika (télen 3 ek lecsó), 3-4 ek paprika (édes), 3-4 gerezd fokhagyma, só, 1 cseresznyepaprika. Elkészítés: A libaaprólékot és a zúzát alaposan megtisztítom és feldarabolom. Az apróra vágott hagymát zsírban, vagy olajban aranysárgára pirítom. Hozzáadom a paprikát, elkeverem, hozzáadom a libaaprólékot, sózom és tovább pirítom. Néhány perc után hozzáadom a zúzott fokhagymát, egész kevés vizet és lefedve kis lángon párolom. Időnként merázogatom és kevés vizet öntök utána. Mintegy fél óra múlva hozzáadom a csíkokra vágott paprikát, a felkockázott paradicsomot és készre főzöm. Nokedlivel tálalom. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |