| "Vad"csirke receptHúsételek Hozzávalók: szeletelt csirkehusi; méz kb. 4 evőkanálnyi púposan; paradicsomlé kb. 2 dl, de sűrített paradicsomból is jó, egy kisebb konzerv felhigítva ennyi vízzel; kakukkfű; nagy csipet só (kávéskanálnyi?); pirospaprika egy csipet; csípős szárított paprika ízlés szerint; olíva vagy más olaj a sütéshez Elkészítés: A mézet, a sót, a kakukkfüvet, a paprikákat és a paradicsomlevet összekeverem. A csirkemell szeleteket olívaolajon kicsit megkérgesítem, majd nyakonöntöm a keverékkel, lefedve sütögetem. Ha szükséges, sütés közben pótolom a vizet. Tanácsok: Ha a paradicsomlevet, vagy a konzerv higításához használt vizet egy picit megmelegíted, könnyebb dolgod lesz a mézzel. A szárított paprikát én bele szoktam törni kettőbe, így jobban kijön az íze, de még mindig kivadászható lesz. Ha előző este készíted a keveréket, a husit belerakva, másnapra kellemesen átveszi az ízt, az étel sokkal ízesebb lesz. A méz-só alap sokmindennel variálható, ha nincs parpaicsomleved-konzerved, ketchupot is tehetsz bele, vagy a piros dolgok helyett fehérbort, whiskeyt, fokhagymát, vöröshagymát, mustárt akár. A fűszerekkel vigyázz, ne tégy túl sokfélét, mert elronthatja az egészet. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: futrinka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |